Rețete



  Aperitive cu castraveți murați


Ingrediente:


8 castraveți murați întregi


2 pachete cremă de brânză


350 gr pastramă de vită uscată


Instrucțiuni:


Scoateți 8 murături din borcan și tapetați-le cu un prosop de hârtie.


Feliați un bloc de brânză în 8 bucăți.


Așezați un castravete între două felii de brânză cremă, apoi modelează brânza în jurul său.


Înfășurați două felii de carne de vită uscată în jurul murături încrustate cu brânză, folosind o parte din brânza cremă rămasă de la învelișul de brânză pentru a „lipi” cusăturile împreună unde se suprapune carnea de vită uscată.


Lăsați la frigider aproximativ 2 ore. Feliați în medalioane cu un cuțit înainte de a servi.


Poftă bună…



  Salată de cartofi și castraveți murați



Timp de pregătire: 15 minute

Timp de preparare: 15 minute

Timp total: 30 min


Ingrediente:


Cartofi:

1 kg de cartofi spălați și decojiți


1 lingura sare


1 lingură oțet alb


1 lingură oțet alb


Alte ingrediente:

12 bacon taiat groas (tăiată în bucăți de 1 cm)


1 salată verde


2 căni roșii cherry


3 fire de ceapă verde


O ceapă alba


5-6 castraveți murați


Dressing:

3/4 cana maioneză


2 linguri ulei de măsline


2 linguri muștar


3 linguri oțet alb


2 linguri de condimente de marar


1/2 lingurita sare


1/2 linguriță piper negru măcinat


Instrucțiuni:


Cartofii:


Spălați și frecați bine cartofii, tăiați-i în bucăți de 1 cm. Se introduce apoi într-o oală mare și se acoperă cu apă . Se adaugă 1 lingură de sare și se dă la fiert la foc mediu. După ce au fiert, reduceți focul și lăsați la foc mic timp de aproximativ 12-15 minute. Aveți grijă să nu fierbeți cartofii excesiv, începeți să verificați mai devreme.


Scurgeți și transferați cartofii într-un bol mare. Puneți peste ei 1 lingură de oțet și lăsați deoparte să se răcească.


Feliile de bacon:


Între timp, așezați o tigaie mare antiaderentă la foc mediu, după ce tigaia este încinsă adăugați slănina (nu este nevoie să adăugați ulei, slănina își va elibera propria grăsime), gătiți la foc mediu aproximativ 5-6 minute sau până devine crocant. Dacă este nevoie, gătiți slănina în loturi, nu doriți ca bucățile să se suprapună mult în tigaie, deoarece acestea nu vor fi crocante. Transferați pe o farfurie căptușită cu un prosop de hârtie și puneți deoparte.


Dressing:


Într-un bol mic, bateți împreună: maioneza, ulei de măsline, muștar, oțet alb, sare și piper până la combinarea completă. Gustați dacă mai este nevoie de sare și piper.


Combina:


Se adaugă în bol cartofii, salată tocată, roșii felii, ceapa tocată, ceapă verde tocată și bacon-ul.


Se toarnă dressingul peste ingrediente, se toarnă ușor pentru a se combina.


Dacă doriți garnisiți cu felii de murături, mărar în plus și ceapă verde.


Serviți și bucurați-vă!


  Mâncare de vită cu varză murată



Ingrediente:


2 lingurițe ulei de măsline


sare și piper după gust


1 kilogram de vită măcinată folosesc 90% carne macră


1 ceapa taiata marunt


2 lingurițe de usturoi tocat


4 căni varză murată tocată grosier


2 morcovi decojiți, tăiați felii


4 căni supă de vită


O conservă de sos de roșii


1/2 cană de orez cu


1 frunză de dafin


3 linguri zahăr brun


2 linguri de pătrunjel


Instrucțiuni:


Încălziți uleiul de măsline într-un vas mare la foc mediu. Se adaugă carnea măcinată și se condimentează cu sare și piper după gust.


Gatiti, despartind carnea cu o spatula, pana se rumeneste carnea de vita, aproximativ 4-5 minute. Adăugați ceapa și usturoiul și gătiți timp de 2-3 minute.


Adăugați în oală varza, morcovii, supa de vită, sosul de roșii, orezul, frunza de dafin și zahărul brun. Condimentează cu sare și piper după gust.


Se aduce la foc mic și se gătește timp de 25 de minute sau până când orezul este fraged. Îndepărtați frunza de dafin și aruncați.Se presara cu patrunjel si se serveste.


Poftă bună…


  Varză murată cu cârnați



Ingrediente:


1 varză murată, tăiată în bucăți mici


1 morcov mediu, mărunțit


1 ceapă galbenă, medie, tocată


2 cârnați taiați felii


3 lingurițe ulei de măsline


1 lingură de pastă de roșii


2 lingurițe mărar proaspăt, tocat


1 frunze de dafin


1,5 linguri de făină


2 cani bulion


Instrucțiuni:


Într-o tigaie mare, adăugați o lingură de ulei de măsline și ceapa tocată. Gatiti 3-4 minute, pana ceapa devine translucidă;


Adăugați morcovul mărunțit și varza tocată, bulionul, pasta de roșii,dafinul. Amestecă bine, acoperă și gătește aproximativ 20 de minute. Asigurați-vă că toată varza este acoperită. Dacă nu, adăugați mai mult bulion sau apă;


Verificați dacă după 20 de minute varza este moale. În caz contrar, gătiți puțin mai mult până când varza este fiartă și moale. Condimentează cu sare și piper după bunul plac;


Între timp, încălziți o altă lingură de ulei în tigaia din fontă, adăugați cârnații și gătiți câteva minute pe fiecare parte, până se rumenesc;


După ce varza ta este gătită, adaugă cârnații;


Într-o tigaie separată se adaugă făina și se gătește aproximativ 2 minute, se adaugă ultima lingură de ulei și se amestecă; Adăugați aproximativ o cană de bulion din vasul de varză, amestecați bine; Se adaugă amestecul în oala cu varză și se combină; Lasă să gătească două-3 minute. Se adaugă mărarul și se servește.


Poftă bună…


  Pui la cuptor umplut cu castraveți murați



Ingrediente:


300 g piept de pui


500 g varză murată


1,5 cani de orez


1 ceapă tocată


1 lingura pasta de rosii


1 cană de zeamă de varză


3 căni de apă clocotită


5-6 linguri de ulei de măsline


1 linguriță de paprika


1 linguriță de cimbru


Sarar la gust


Mod de preparare:


Se toacă pieptul de pui în cuburi,


Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline și adaugă puiul și gătește-l până devine auriu, amestecând frecvent;


Adăugați ceapa și amestecați până devine fragedă și aurie


Adăugați pasta de roșii


Adăugați varza murată și amestecați,


Acoperiți capacul și gătiți la foc mic până când varza se înmoaie,


Adăugați orezul spălat și scurs, zeama de varză, apă, sare (ținând cont de salinitatea zemei de varză), paprika și cimbru acoperiți capacul și gătiți la foc mic până când mâncarea este fragedă (dacă orezul nu este gătit, adăugați cantitatea necesară de apă caldă).


Poftă bună…


  Pui la cuptor umplut cu castraveți murați



Ingrediente:


1 pui întreg


O pungă de castraveți murați Mama Nina


3 linguri de ulei


Sare si piper


Instrucțiuni:


Condimentează în general cavitatea de pui cu sare și piper (și orice alte condimente care îți plac). Umpleți cavitatea de pui cu murături Mama Nina. Condimentează în mod liber partea exterioară a păsării și unge-l cu ulei.


Puneți puiul umplut cu pieptul în sus. Turnați apă (aproximativ 1 1/2 cani) în oală și acoperți cu folie de aluminiu.


Încingeți cuptorul la 180 de grade și lăsați-l pentru aproximativ 35 de minute apoi scoateți folia și lăsați-l la cuptor pentru încă 30 de minute.


Poftă bună…


  Wrap-uri cu șuncă și castraveți murați



Ingrediente:


Cremă de brânză


Șuncă


Murături


Tortilla


Mod de preparare:


Tăiați șunca și murăturile în bucăți mici și dați-le deoparte.


Într-un castron de dimensiuni medii bateți brânza cremă până devine o cremă netedă.


Amestecați șunca și castraveții cu crema de brânză.


Întindeți amestecul în mod uniform pe tortile lăsând aproximativ jumătate de centimetru pe laterale, apoi rulați bine.


Lăsați apoi la frigider pentru aproximativ o oră.


Scoateți din frigider și feliați în rondele de aproximativ 1 centimetru.


Poftă bună…


  Mâncare de varză murată cu pui



Ingrediente:


300 g piept de pui


500 g varză murată


1,5 cani de orez


1 ceapă tocată


1 lingura pasta de rosii


1 cană de zeamă de varză


3 căni de apă clocotită


5-6 linguri de ulei de măsline


1 linguriță de paprika


1 linguriță de cimbru


Sarar la gust


Mod de preparare:


Se toacă pieptul de pui în cuburi,


Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline și adaugă puiul și gătește-l până devine auriu, amestecând frecvent;


Adăugați ceapa și amestecați până devine fragedă și aurie


Adăugați pasta de roșii


Adăugați varza murată și amestecați,


Acoperiți capacul și gătiți la foc mic până când varza se înmoaie,


Adăugați orezul spălat și scurs, zeama de varză, apă, sare (ținând cont de salinitatea zemei de varză), paprika și cimbru acoperiți capacul și gătiți la foc mic până când mâncarea este fragedă (dacă orezul nu este gătit, adăugați cantitatea necesară de apă caldă).


Poftă bună…


Powered by
By expertAcounts.com